Organisatie van het onderwijs

Om kwalitatief en effectief onderwijs te bieden, werken we op St. Stefanus in units met veelal gecombineerde groepen (groep 1-2, 3-4, 5-6, 7-8). Hierin werken wij doelgericht, op maat waar dat nodig is, afgestemd op de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen. In een unit geven we in kleine instructiegroepen (een jaargroep) les. Binnen de jaargroepen bieden wij een gedifferentieerd aanbod aan. 

Na de instructie door de leerkracht, gaan de leerlingen zoveel mogelijk zelfstandig met de leerstof aan de slag. De leerkrachten en onderwijsondersteuners geven verlengde instructie en/of begeleiden bij de verwerking. De onderwijslokalen en werkruimtes die in school beschikbaar zijn, lenen zich uitstekend voor de verschillende manieren van aanbod, instructie en verwerking. Door het werken met een weektaak bevorderen we de zelfstandigheid van de leerling en leren ze goed plannen.

Kinderen helpen elkaar en leren van elkaar, wat de sfeer in de unit verhoogt.
Informatie voor nieuwe ouders
Basisschool St. Stefanus is het bruisende, educatieve hart van Wijnandsrade. We leren van elkaar en groeien door te delen. We zijn samen verantwoordelijk voor de groei van een generatie kinderen. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.